Annons

Möt Inspire och Inspire HR

Fitbit släpper träningsarmband för företag

Fitbits fokus har legat på smartwatch-enheter den senaste tiden. Men nu har man faktiskt släppt ett par nya fitnessarmband. De är dock primärt avsedda för företag.

Publicerad Uppdaterad

Fitbit har ett program för företag och andra organisationer som kallas Fitbit Health Solution, och de nya aktivitetsarmbanden som man nu lanserat är helt och hållet förbehållna samarbetspartners och medlemmar som är anslutna till någon av de hälsolösningar som finns under paraplynamnet. Tanken med de lite enklare enheterna är förstås att man till exempel ska kunna erbjuda anställda hårdvaran i samband med företagsomfattande hölsosatsningar. 

Inget officiellt pris

Den ena enheten heter Fitbit Inspire och är den enklare av de två. Armbandet mäter aktivitet, sömn och håller koll på steg och kalorier. Det är dessutom vattentåligt ned till 50 meters djup och ska ge fem dagars drift innan det behöver laddas upp. Bandet förmedlar även notifieringar från en tillkopplad telefon. Den andra enheten heter Inspire HR och erbjuder bland annat pulsmätare, en mer noggran sömnövervakning, GPS-spårning via en tillkopplad telefon och 15 målbaserade träningslägen. Eftersom armbanden enbart är tillgängliga via Fitbit Health Solution-programmen så har de inte något officiellt pris. Det är oklart om Fitbit har tänkt börja sälja dem till allmänheten längre fram. 

Källa