Rykten om produktionsproblem

”Fitbits första riktiga smartwatch försenas”

Den smartwatch-enhet som tillverkaren Fitbit sägs ha på gång blir försenad. Det hävdar källor till Yahoo Finance. Enligt uppgifterna ska det vara diverse produktionsproblem som ligger bakom förseningen.

Publicerad:

12 apr 2017 - 07:13

Uppdaterad:

12 apr 2017 - 07:13

Rykten om en renodlad smartwatch från Fitbit har cirkulerat sedan man visade upp fitnessklockan Blaze i samband med CES-mässan 2016. Att man sedan köpte smartwatch-pionjären Pebble stärkte ryktena om en dylik enhet. Och i januari bekräftade företagets vd att en smartwatch mycket riktigt var på gång. Men nu ser produkten av allt att döma ut att bli kraftigt försenad. De tidigare uppgifterna om ett produktsläpp ”i början av året” har nu ersatts av uppgifter om en lansering först till hösten. 

Produktionsproblem 
Det ska vara en flora av produktionsproblem som gäckat Fitbit. Inte minst ska man ha haft problem med placeringen av klockans antenn, något som gav upphov till problem med den inbyggda GPS:en och ledde till att man fick börja om från scratch. Det förekommer även uppgifter om att Fitbit inte ska ha lyckats med att göra enheten vattentät. 

Få detaljer om enheten
Inte mycket är känt om smartwatch-enheten, annat än att den sägs få GPS, pulsmätare, stöd för trådlösa betalningar och ett batteri som ska klara fyra dagar utan laddning. Ingen av uppgifterna om den försenade klockan har bekräftats av Fitbit. 

.

.

 

.