Fingeravtrycksläsare

Fler bilder på Huawei Ascend P8

Huaweis nästa flaggskepp ser ut att läsa av fingeravtryck för identifikation.

Publicerad Uppdaterad

Bilderna, som har läckts av Twitterkontot Onleaks, inkluderar en direkt bild på undersidan och en bild på ritningarna av telefonen. Båda ska vara bilder av telefonen i ett prototypstadie så källan påpekar att små förändringar kan ha gjorts sedan bilderna togs.

Här hittar vi bland annat stereohögtalare på undersidan av telefonen och en rektangelformad fingeravtrycksläsare. Bilderna stämmer överens med tidigare läckor vi har fått se, där den mittenplacerade usb-porten och stereohögtalarna är placerade i enlighet med de nya bilderna. Eftersom det rör sig om olika läckor så känns det ändå som om vi har en riktlinje för vilken sorts telefon vi kan förvänta oss från Huawei.

Specifikationerna som sägs gälla för telefonen är Huaweis åttakärniga Hisilicon Kirin 930 på 2 Ghz. Tre gigabyte ram-minne finns och skärmen ska ligga på 1080p, något som känns lite sparsmakat i förhållande till konkurrensen. Däremot behövs det inte nödvändigtvis mycket högre upplösning än så och det kan också leda till liknande prestanda trots den förväntat lägre prislappen.

Samsungs nästa flaggskepp ska bära på extra snabbt ram-minne i form av LPDDR4 och dess egna Exynos processorchip på åtta kärnor som rapporteras vara snäppet vassare än Snapdragon 810. Ska Huawei kunna mäta sig med bjässarna kan valet att använda en lägre upplöst skärm löna sig.