https://www.mobil.se/nyheter/fler-telefoner-nu-klara-f-r-samsung-pay
563170
Nyheter
Inte bara S7

Fler telefoner nu klara för Samsung Pay

I början av mars lanserade Samsung sin betaltjänst i Sverige. Nu kan fler använda tekniken.

Samsung Pay är en betaltjänst som låter dig lägga mobiltelefonen mot butikens vanliga kortterminal och betala på det viset. Vid den svenska lanseringen av Samsung Pay fanns stöd för enbart telefonerna Galaxy S7, S7 Edge och A5 (2016). Nu har även tjänsten börjat bli tillgänglig hos användare av Samsung Galaxy A5 (2017) kan Mobil rapportera. Under lanseringen nämndes att såväl A5 (2017) som klockan Gear S3 skulle få stöd inom kort. Mobil har sökt Samsung där Fredrikr Pantzar bekräftar att A5 (2017) nu fått uppdateringen som gör att telefonen kan användas med Samsung Pay. När det gäller smartklockan Gear S3 gäller fortfarande att den ska få stöd "inom kort". På webbsidan för Samsung Pay står det fortfarande i skrivande stund att Gear S3 och Galaxy A5 (2017) är enheter som stöds inom kort.

Fungerar i nästan alla butiker

Samsung Pay använder kontaktlös överföring via NFC som flera andra mobila betaltjänster, men till skillnad från andra tjänster fungerar Samsung Pay även med de kortterminaler som läser av betalkortens magnetremsa. Har butikernas kortterminal inte stöd för NFC så kan telefonen simulera att ditt kort har dragits i terminalen genom att skapa ett magnetfält runt telefonen samtidigt som du lägger telefonen mot kortterminalen.

Fler banker ska anslutas

Det var den 9 mars som Samsung lanserade Samsung Pay i Sverige och för att kunna använda tjänsten måste du utöver en telefon som stöds även ha ett kort hos någon av de banker som anslutit sig. I dagsläget är det Nordea, SEB (endast Mastercard), Eurocard och SAS Eurobonus Mastercard. Fler banker ska tillkomma.