Kan bli dominerande

Fler telefontillverkare kan gå över till Samsungs Exynos-chipp

Allt fler telefontillverkare använder Samsungs Exynos, och nästa år kan antalet explodera.

Publicerad Uppdaterad

Samsung har använt sina egna Exynos-chipp under lång tid och även allt fler andra tillverkare har gått över till Exynos. Nästa år kan det bli betydligt fler. Publikationen Business Korea har gått ut med att Samsung LSI som utvecklar Exynos under första halvan av 2021 kan komma att leverera Exynos även till Oppo- och Xiaomi-enheter. Enligt uppgift ska det primärt handla om Exynos för budget- och mellanklassegment av enheter.

För tillfället är Exynos den fjärde största tillverkaren efter Qualcomm, MediaTek och HiSilicon. Det kan dock komma att förändras i turbulensen kring Huaweis situation, beroende på hur konsekvenserna blir om Huawei får problem att leverera telefoner med Googles tjänster. Det kan leda till en nedgång i antalet sålda enheter både i och utanför Kina, och därmed en nedgång för HiSilicon-kretsarna.

Oppo och Vivo har redan börjat absorbera delar av Huaweis tapp, vilket betyder att de kan komma att behöva en ökad tillgång på kretsar vilket kan spela Samsungs Exynos i händerna.