Sägs vara redo att släppas i november

Fler uppgifter om böjbar telefon från Huawei

För en tid sedan kom uppgifter om att Huawei har långt framskridna planer på att släppa en böjbar telefon och att man rent av kan hinna före Samsung. Nu kommer fler uppgifter om den påstådda enheten från källor i Sydkorea.

Publicerad Uppdaterad

Flera asiatiska telefontillverkare har böjbara telefoner på gång. Ja, åtminstone om man får tro de rykten som cirkulerar. Den enda tillverkare som faktiskt har bekräftat att man jobbar på en böjbar telefon är än så länge Samsung. Den som hängt med i svängarna vet dock att både Huawei och Oppo sägs vara på gång med liknande teknologi, och att både Lenovo, ZTE och till och med Apple har varit inne och nosat på området. Och vad gälller Huawei så ska den kinesiska elektronik- och telekomjätten enligt uppgifterna ligga så långt framme i arbetet med en böjbar smartphone att man rent av kan hinna före Samsung. Enligt färska rykten från källor i Sydkorea kan man ha en böjbar enhet på gång så snart som i november i år. 

Jobbar med fler tillverkare

Huawei påstås samarbeta med den kinesiska skärmtillverkaren BOE i arbetet med sin böjbara telefon, uppgifter som alltså går stick i stäv med tidigare rykten om att Huawei slagit sina påsar samman med LG Display rörande en böjbar skärm. Enheten man sägs ha under utveckling påstås ha en skärmstorlek på 8 tum, men möjligen är designen inte 100-procentigt bestämd. BOE ska nämligen ha hela fyra olika varianter under utveckling. Dessutom sägs BOE jobba med en annan kund parallellt, men det är oklart vilken tillverkare det skulle kunna vara. Det är förstås inte omöjligt att det handlar om just Samsung, även om flera kineiska tillverkare självfallet också är rimliga kandidater. BOE visade nyligen upp böjbara skärmar i samband med SID-mässan i Los Angeles och har även avslöjat att man kommer att visa upp böjbara smartphone-enheter med skärmstorlekar på 5,99 respektive 7,56 tum inom kort. 

Källa