Första intrycket

HTC U12 Life mest av allt en designmobil

Vi har tittat närmare på HTC U12 Life som nu kommer till Sverige.

Publicerad Uppdaterad

HTC har en begränsad närvaro här på mässan i Berlin. Det är först efter att jag letat länge som jag hittar montern och utöver HTC:s telefoner finns här en rad andra tillverkare samlade. Här finns i alla fall nya telefonen HTC U12 Life och den utmärker sig framförallt med sin design som är tydligt inspirerad av Pixel-telefonerna från Google.

Jag säger att den utmärker sig för sin design, men det är framförallt för att telefonen inte direkt utmärker sig på något annat område. Det är enklare att räkna upp vad telefonen saknar än vad den tillför. Mjukvaran är något vi känner igen med till exempel HTC:s många olika teman för att förändra utseendet och med Blinkfeed som samlar information från flera olika källor.

Till det yttre känns telefonen plastig och framförallt väldigt lätt i förhållande till sin storlek. Baksidan är räfflad nertill på ett rätt effektfullt sätt vilket kontrasterar mot den helt rena översidan. Kameran är en dubbelkamera som ger djupeffekt, men när jag testar på mässan har den svårt att fokusera, men det kan också ha att göra med alla ljuskällor som försvårar. Hur som helst tycker jag kameraappen är rörig och över lag är HTC:s mjukvara i behov av en uppfräschning.