https://www.mobil.se/nyheter/fortsatta-problem-med-komponentbrist-f-r-iphone-x
564144
Nyheter
Flaskhalsen ännu inte åtgärdad

Fortsatta problem med komponentbrist för Iphone X

Det har tidigare rapporterats om problem med tillverkningen av vissa av komponenterna till Apples kommande Iphone X, något som hotat att ge upphov till brist på enheten under lång tid framöver. Och nu kommer dessutom uppgifter om att Apple fortfarande inte fått bukt med problemen.

Det är källor till affärspublikationen Nikkei Asian Review som hävdar att Apples underleverantörer fortfarande får slita hårt för att få fram komponenter till den Truedepth-kamera som sitter i det kommande flaggskeppet Iphone X. Telefonen sägs redan från början ha blivit försenad på grund av att en förhållandevis låg andel tillverkade komponenter höll måttet. Efter det har uppgifter om fortsatta problem med tillverkningen avlöst varandra. Och nu – med bara ett par veckor kvar till dess att förhandsbeställningarna på telefonen öppnas – kommer uppgifter från källor till Nikkei Asian Review om att flaskhalsen i produktionen kvarstår.

Dot-projektorn huvudproblemet

Det ska vara den så kallade dot-projektorn som är extra svår att producera. Komponenten projicerar – som namnet antyder – prickar på användarens ansikte. Dot-projektorns uppåt 30 000 prickar är avgörande när det handlar om att skapa den 3D-bild av ansiktet som används för bland annat autentisering via ansiktsscannings-metoden Face ID och för Apples nya animojis. Till följd av de nya uppgifterna om problem med tillverkningen så har analytiker nu sänkt prognosen på antalet tillverkade enheter från 40 miljoner till 36 miljoner. En större brist än vad som tidigare befarats kan alltså vara att vänta, om uppgifterna stämmer. 

Annons