Annons

Nokia 8, Note 8, Xperia XZ1

Full koll: Nu inleds höstens lanseringar

Med start denna vecka drar höstens lanseringar i gång på allvar. Vi hjälper dig att hålla reda på dem.

Publicerad Uppdaterad

Någon gång i september brukar Apple lansera nya Iphones. Övriga tillverkare försöker att i god tid innan dess få ut sina höstnyheter för att inte drunkna i uppmärksamheten kring Iphone. Det gör att tiden under och strax innan IFA-mässan i Berlin, som äger rum den 31 augusti - 6 september är en av årets högsäsonger för mobillanseringar. Redan nu har vi en lång rad inbjudningar, och de första lanseringarna sätter igång den här veckan. Vi har ställt samman en kalender som hjälper dig att hålla reda på de närmaste veckornas lanseringar.

16 Augusti: Nokia 8

På onsdag har HMD Global som gör Nokiamobilerna kallat till en presskonferens, då man med största sannolikhet tänker visa upp Nokia 8, som väntas ha chipsetet Snapdragon 835 och kamera med Carl Zeiss-optik. Vi har inte själva fått inbjudan och har inte lyckats ta reda på vilken tid på dagen lanseringen sker, så håll ögonen öppna under onsdagen.

17 Augusti: Asus Zenfone 4

Asus har precis som med Zenfone 3 planerat en hel familj med telefoner med namnet Zenfone 4, och på torsdag kommer vi att få se åtminstone några av dem visas upp. Av teasern vet vi att det blir en mobil med kamerafokus, men det finns tecken på att toppmodellen Zenfone 4 Pro dröjer till en senare lansering, som äger rum den 21 september.

21 Augusti: Rykte, Android O

Enligt det senaste förhandsryktet är det detta datum som nästa version av Android (Android 8.0 O'boy?) släpps i färdig version. Först ut blir förstås Googles Pixeltelefoner, Nexus 5X och Nexus 6P, men kanske kommer även en del av de telefoner som lanseras kort därefter ha Android 8.0 från start?

23 Augusti: Samsung Galaxy Note 8

Klockan 19.00 svensk tid den 23 augusti drar Samsung igång sin lansering av Galaxy Note 8, årets pennförsedda toppmobil som nästan säkert inte kommer att börja brinna denna gång. Skärmen sägs vara krökt och täcka nästan hela framsidan som på Galaxy S8 Plus, och bara vara marginellt större än denna. Mobil kommer att bevaka på plats för första intryck av den nya Note-mobilen, som om inget oförutsett händer igen blir den första Note-modellen på tre år att säljas i Sverige.

24 Augusti: Motorola

Lenovo-ägda varumärket Motorola har kallat till presskonferens i Brasilien denna dag. Det kan vara nästa Moto X som ska visas upp, men frågan är då vad man tänkte lansera på presskonferensen på IFA en vecka senare?

31 Augusti: Sony, LG, Lenovo, Fitbit

Den 31 augusti börjar IFA-mässan i Berlin, och det är också då alla tillverkare håller sina lanseringar eftersom ingen vill stå med tomma montrar första dagen. Först ut är LG som håller presskonferens klockan 9.00, och man gör ingen hemlighet av att det är toppmodellen V30 man kommer att visa upp. Den ska ha chipsetet Snapdragon 835 och skärm som täcker nästan hela framsidan, och chanserna är goda att den kommer till Sverige denna gång.

13.00 håller Sony presskonferens. Förhandsryktena talar om den nya toppmodellen Xperia XZ1, och Xperia XZ1 Compact, och kanske mellanprismodellen Xperia X1.

15.30 är det Fitbits tur. Företaget väntas visa upp ett helt nytt smartklockesystem, och kanske något nytt aktivitetsarmband också?

20.00 har Lenovo presskonferens. Vi lär få se nya datorer och surfplattor, men varumärket Moto nämns också, så även telefoner i någon form blir det. Visar man upp nya Moto X för andra gången på en vecka, eller har man fler nyheter på gång?

September: Iphone 7s, 7s Plus, 8

Datum är ännu inte offentliggjort, men alla väntar sig att Apple kommer att visa upp tre nya Iphone i mitten av september, där särskilt den nya lyxmodellen sägs få många nya egenskaper och Amoled-skärm som täcker nästan hela framsidan.