Fejk mejladress

Fuskade sig fram i kön till Oneplus 2

En person hoppade långt fram i kön för Oneplus 2. Från att ha legat över plats 70 000 hoppade han fram till plats 1 694 på under en dag.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus 2 lanserades för en vecka sedan och det är redan 1,7 miljoner personer som har reserverat en inbjudan till att köpa telefonen. De som vill ha en inbjudan kan antingen få en från en vän som redan äger en Oneplus 2, gå med i Oneplus forum eller delta i tävlingar från Oneplus.

Ytterligare ett alternativ är att reservera en inbjudan genom att registrera din mejladress på internetsidan för inbjudan. Enligt Oneplus är inbjudan som delas ut där sådana som blir över vid speciella tillfällen. Med systemet för Oneplus 2 kan du dessutom komma före i kön genom att bjuda in andra att reservera telefonen. Men här kan de som inte kan hålla sig använda icke-ortodoxa metoder för att klättra upp i kön. Detta gjorde Jake Cooper genom att först manuellt skriva in nyskapade mejladresser och sedan utnyttja programmeringsspråket Python.

Jake är inte positivt inställd till Oneplus system med inbjudan. Första gången han skulle skaffa en inbjudan säger han att det slutade med att han köpte en inbjudan från någon annan för tjugo dollar. 

Den här gången skickade Jake in sin mejl tidigt och lyckades få köplats 9 000. Under natten den till den 3 augusti hade hans köplats rasat till över 70 000. Han bestämde sig då för att ta saken i egna händer genom att första manuellt skriva in mejladresser till reserveringslistan. Efter detta skapade han ett skript i Python som automatiskt både skickade bekräftelsemejlet för att reservera en inbjudan och bekräftade mejladressen. Ett okänt antal mejl senare hade han köplatsen 1 694.