Bildläcka avslöjar

Fyra nya HTC-telefoner på gång

Nya HTC Wildfire.

Det är nio år sedan HTC släppte en telefon med namnet Wildfire. Men nu har en läcka avslöjat att inte mindre än fyra nya smartphones med det klassiska namnet är på gång.

Publicerad Uppdaterad

Jo, visst klingar namnet lite bekant? HTC har släppt en telefon kallad Wildfire tidigare, närmare bestämt 2010. Sedan dess har det hänt en hel del med den taiwanesiska elektroniktillverkaren. Från att ha varit ett av de dominerande varumärkena på smartphonesidan har man fått se sin marknadsandel krympa stadigt, och i dag släpper man betydligt färre telefoner än tidigare. Med jämna mellanrum dyker det dessutom upp rykten om att man skulle vara på väg att kasta in handduken, något som dock aldrig tyckts vara aktuellt på riktigt. Men efter att ha släppt två telefoner tidigare i år (U19e och Desire 19+) så väljer man nu faktiskt att återuppliva just varumärket Wildfire, och det med inte mindre än fyra nya modeller. Det enligt avslöjanden från en färsk läcka. 

Släpps i Ryssland först

Herre på täppan av de fyra telefonerna – som alla får betraktas som rena budgettelefoner – är den ordinarie modellen som bara heter HTC Wildfire, rätt och slätt. Den bjuder på en 6,2-tumsskärm med 720p-upplösning, 8-kärnig Mediatek Helio P23-processor samt 3 GB arbetsminne och 32 GB internt lagringsutrymme. Dubbelkamera på bakstycket (16+5 megapixlar) samt en selfiekamera på 16 megapixlar. Batteriet ligger på 3 500 mAh och det finns stöd för dubbla SIM-kort. Designen är faktiskt ganska läcker, med ett slags regnbågsfärgat hölje. Utöver den kommer 5,45-tumstelefonen Wildfire E med Spreadtu, SC9863-chipp samt Wildfire E Plus som har en lite större 5,99-tumsskärm och en Mediatek Helio A22-processor. Den processorn sitter även i Wildfire E1 som är en gnutta större än E Plus. Samtliga telefoner släpps i Ryssland först, och vilka andra marknader som kan bli aktuella är i nuläget oklart. 

På den svenska marknaden lär dessa produkter inte vara aktuella och det var länge sedan som HTC som tillverkare var riktigt relevanta i Sverige. HTC U12 Plus var den senaste riktiga toppmodellen på den svenska marknaden och inte ens då hade den särskilt mycket att sätta upp mot dominanterna Samsung och Huawei. Att vi på Mobil redan 2013 skrev om den då nya modellen HTC One Max som "jätten som ska rädda HTC" säger en del om hur länge HTC kämpat i motvind.

Källa