Kör inte Android O

Galaxy Note 8 dyker upp i benchmarktest

Samsungs kommande flaggskeppsenhet Galaxy Note 8 tycks inte få Android O när den släpps. Ett benchmarktest avslöjar nu nämligen att enheten kör Android 7.1.1.

Publicerad:

16 jun 2017 - 08:24

Uppdaterad:

16 jun 2017 - 08:24

Med tanke på att Samsung påstås presentera sin nya flaggskeppstelefon Galaxy Note 8 redan i samband med IFA-mässan i Berlin i september, så måste den koreanska elektronikjätten förstås ta några genvägar. Och ett färskt benchmarktest tycks nu avslöja en av dem, nämligen att enheten kör Android 7.1.1. 

Bra testresultat

Det är i HTML5Tests databas som enheten nu har dykt upp, det vill säga ett benchmarktest som används för att kolla hur snabb enheten är när det handlar om att surfa på nätet. Och resultatet som man fått med Samsungs egen webbläsare Internet 5.2 imponerar. Note 8 får 488 av 555 möjliga poäng. 

Vad vi vet hittills

Inga tekniska specifikationer har offentliggjorts för Galaxy Note 8 ännu. Men om man får tro de rykten som cirkulerar så ska det handla om en enhet med 6,3-tums infinity-skärm, likt den i S8 och S8 Plus, dubbla bakkameror med 3 x optisk zoom samt Exynos 8895-processor (alternativt Snapdragon 836, beroende på marknad). I Sverige har vi tidigare alltid fått Samsungs Exynos-chipp medan Snapdragon-versionen lanserats på till exempel den amerikanska marknaden.

.

.

 

.