Obekräftade uppgifter

”Galaxy Note 8 får nya Snapdragon 836-chippet”

Snapdragon 836 kan komma att göra debut i Galaxy Note 8.

Qualcomm ska enligt färska rykten vara igång med produktionen av sitt nya Snapdragon 836-chipp, och nu kommer även uppgifter om att Samsungs Galaxy Note 8 blir först ut med det chippet under skalet.

Publicerad Uppdaterad

Snapdragon 835 har blivit något av ett standardchipp för årets smartphone-enheter i high end-segmentet och ses fortfarande som det mest kraftfulla mobilchippet. Men precis enligt samma princip som Qualcomm förra året släppte Snapdragon 821 som en mer kraftfull uppföljare till Snapdragon 820, så ska man nu vara igång med produktionen av Snapdragon 836. 

Tidigt ute

Givet Samsungs påstådda ambitioner att få ut sin nya flaggskepps-phablet Galaxy Note 8 redan sent i augusti, så kan den koreanska elektronikjätten också bli först med att förse en smartphone med Snapdragon 836-chippet. Och det är precis vad kinesiska källor med insyn i saken nu hävdar kommer att ske. Därefter sägs LG:s V30 och Googles Pixel 2-telefoner vara aktuella för det nya chippet.

Något mer kraftfullt

Några officiella uppgifter om Snapdragon 836 finns inte ännu, men det har däremot cirkulerat en del förhandsrykten. Ett av dem gör gällande att det nya chippet får en åttakärnig processor med 2,5 GHz klockfrekvens, samt en mer kraftfull grafikprocessor än föregångaren. Det gör 836 till ett marginellt mer kraftfullt chipp än 835. 

Källa