https://www.mobil.se/nyheter/galaxy-note-9-dyker-upp-pa-bild-hos-mobilbutik
565551
Återsförsäljare avslöjar

Galaxy Note 9 dyker upp på bild hos mobilbutik

Nu vet vi med nästan hundraprocentig säkerhet hur Samsungs Galaxy Note 9 ser ut. Detta efter att mobilbutiken Mobile Fun nu publicerat bilder på genomskinliga skal till telefonen.

Nej, det är väl i ärlighetens namn inte särskilt mycket som är lämnat till fantasin när det gäller Samsungs kommande smartphone-modell Galaxy Note 9. Bildläckor och förhandsuppgifter har målat upp en ganska tydlig bild både av vilka specifikationer telefonen lär få och hur den ser ut. Men om det nu rådde några större tvivel kring designen, så kan de sannolikt skingras nu. Mobilbutiken Mobile Fun har nu nämligen publicerat bilder på Galaxy Note 9, där den poserar tillsammans med ett genomskinligt skal från Olixar. 

Alla möjliga vinklar

Utöver bilder på enheten framifrån och bakifrån så har man publicerat bilder där man vridit och vänt på telefonen på så många olika sätt att i princip allt avslöjats. Och bilderna stämmer överens med tidigare rykten. Horisontell dubbelkamera, fingeravtryckssensor på bakstycket (tyvärr, det verkar inte bli någon skärmbaserad fingeravtryckssensor förrän nästa år) och – javars – ett utseende som i övrigt för tankarna till Galaxy Note 8 i ganska stor mån. Telefonen förväntas offentliggöras i samband med ett event i New York om en dryg månad. 

Bilderna på Note 9 ligger i skrivande stund kvar på sajten och vi ser bland annat att Samsung jämfört med föregångaren Note 8 har flyttat fingeravtrycksläsaren så den sitter nedanför kameran, något lättare att komma åt alltså. När Samsung lanserade systermodellerna S9 och S9 Plus i våras var det framförallt kameran som var i fokus och vi kan räkna med att Note 9 förutom många av de funktionerna även som ryktena sagtkommer få en hel del nya funktioner i den penna (S-pen) som medföljer telefonen. Det har till exempel talats om att den ska utrustas med bluetooth för att kunna fungera som en fjärrkontroll till telefonen. I inbjudan till eventet i New York är just pennan i tydligt fokus.