https://www.mobil.se/nyheter/galaxy-note-9-kan-forsenas-pa-grund-av-skarmbyte
565381
Önskemål från bolagstopp

Galaxy Note 9 kan försenas på grund av skärmbyte

Samsungs kommande flaggskeppstelefon Galaxy Note 9 kan bli försenad. Detta då Samsungs vice styrelseordförande Lee Jae-yong sägs vilja byta skärm på enheterna.

Uppgifterna om den kommande Galaxy Note 9-presentationen har så här långt mest handlat om att den ska ske tidigare än vanligt. Det har snackats om både slutet av juli och början av augusti. Men möjligen så får vi vänta lika länge som vanligt, det vill säga ett par veckor ytterligare. Det kommer nu nämligen uppgifter om att Samsungs vice styrelseordförande Lee Jae-yong inte är hundraprocentigt nöjd med telefonen, utan vill byta ut skärmen mot en tunnare variant. Uppgifterna kommer från källor till den koreanska publikationen The Bell. Det var efter ett besök i en smartphonebutik i Kina där Lee Jae-yong ska ha testat några konkurrerande telefonmodeller som hans önskemål ska ha kommit. Motiveringen ska ha varit att Galaxy Note 9 ska kännas likadan att hålla i som vissa av konkurrenternas telefoner, något som Lee Jae-yong tror sig kunna åstadkomma med hjälp av ett tunnare skärmglas. 

Försumbar skillnad

Det som ska behövas är ett skärmglas som är bara 0,5 millimeter tunnare än det nuvarande. Det låter kanske som en försumbar skillnad, men en sådan förändring skulle ge enheten en liknande känsla i handen som bland annat Oppos motsvarande telefonmodell. Det är oklart huruvida enheten skulle bli mindre robust om man använder ett tunnare skärmglas. Nuvarande Samsung Galaxy Note 8 har Gorilla Glass 5 både på front- och bakstycket och det vore förstås ingen skräll om Galaxy Note 9 är planerad att ha det också. Att tala om en försening kan kanske vara lite missvisande eftersom Samsung själva aldrig gått ut med något datum, men oavsett hur mycket senare än planerat som Samsung släpper sin nya Note så lär Samsung hinna före Apple som förväntas presentera sina nya Iphone-modeller först i september.