Redan godkänd av myndigheter

Galaxy Note 9 kan släppas tidigare än väntat

Samsung brukar normalt sett offentliggöra sina nya Galaxy Note-enheter i augusti för att sedan börja sälja dem i september. Men nu kommer indikationer på att man kan ha tidigarelagt lanseringen av Galaxy Note 9.

Publicerad Uppdaterad

Det är den kinesiska handelsmyndigheten CMIIT som redan nu har godkänt Samsungs kommande flaggskepp Galaxy Note 9 för försäljning i landet, något som normalt sett sker betydligt senare på året. Den saken i sig är förstås ingen garanti för att Samsung planerar en tidigare lansering av Galaxy Note 9, men det vore inte heller helt orimligt. Apple sägs ju som kanske bekant ha inte mindre än tre nya Iphone-enheter på gång, som förväntas offentliggöras i september, och det vore förstås vettigt av Samsung att förekomma den lanseringen. 

Inga radikala förändringar

Ska man gå strikt på hur mycket tidigare som CMIIT nu godkänt Galaxy Note 9, så skulle vi kunna titta på ett offentliggörande någon gång i slutet av juli. Det vi får se lär dock knappast vara någon omvälvande enhet. Förhandsryktena så här långt har gjort gällande att det rör sig om en ganska enkel vidareutveckling av den förvisso mycket trevliga Note 8, om än inget som lär skaka smartphonevärlden i dess grundvalar. Det mest spektakulära lär bli en fingeravtrycksläsare under skärmglaset och ett något större batteri på 4 0000 mAh.

Källa