Dyker sannolikt upp redan i oktober

”Galaxy P30 blir Samsungs första mobil med fingeravtryckssensor i skärmen”

Nej, det blir inte nödvändigtvis det kommande flaggskeppet Galaxy S10 som blir Samsungs första mobiltelefon med fingeravtrycksläsare under skärmglaset. Enligt källor med insyn i saken kan det bli mellansegments-enheten Galaxy P30 som begåvas med finessen redan i oktober.

Publicerad Uppdaterad

Samsung gick för en tid sedan ut och sa att man i framtiden skulle lansera nya innovationer och spännande lösningar i enklare enheter innan man rullar ut dem till sina flaggskeppstelefoner. Och man tycks onekligen ha rivstartat med att leva upp till den ambitionen. Detta då man nyligen lanserade sin första enhet med trippelkamera i form av Galaxy A7. Och nu kommer uppgifter om att en budget-enhet kommer att bli först med fingeravtryckssensor under skärmglaset, trots att många på förhand nog trott att den finessen skulle debutera först med flaggskeppet Galaxy S10 i januari. 

Ersätter J-serien

Det handlar om Galaxy P30 och P30+, två telefoner i en ny serie som påstås ersätta den klassiska J-serien. Telefonerna kommer sannolikt att offentliggöras i samband med ett event den 11 oktober. Det är dock oklart om det handlar om en lite enklare optisk fingeravtryckssensor, eller en mer avancerad ultraljudsbaserad motsvarighet. Förmodligen är det den förstnämnda varianten vi får se, om ryktet stämmer. Den mer avancerade fingeravtryckssensorn lär i så fall introduceras först med Galaxy S10 efter årsskiftet. 

Källa