https://www.mobil.se/nyheter/galaxy-s5-plus-sl-ppt-i-holland
557681
Med Snapdragon 805

Galaxy S5 Plus släppt i Holland

Samsung har lite diskret släppt en uppdaterad version av Galaxy S5 i Nederländerna.

Den främsta skillnaden mellan den Samsung Galaxy S5 Plus som nu är offentlig i Nederländerna och Galaxy S5 som säljs här i dag är att S5 Plus fåt chipsetet Snapdragon 805 i stället för Snapdragon 801 som sitter i S5. Den som hoppades på HD+skärm och 3 GB internminne som på Galaxy Note 4 kommer alltså att bli besviken. Utseendemässigt är den också identisk med Galaxy S5 och får inte samma formspråk som Galaxy Alpha och Galaxy Note 4.

Den enda andra skillnaden är att mobilen har fått stöd för LTE Advanced med bandbredd på upp till 300 Mbit/s. Detta är dock inte något som svenska operatörer kan erbjuda i dag.

Chipsetet i S5 Plus har fått en något lägre klockfrekvens på 2,5 GHz jämfört med storebror Note 4, och den främsta fördelen med chipsetet jämfört med Snapdragon 801 är betydligt snabbare minnesbuss, och snabbare och mer energieffektiv grafikprocessor.

Vi har sökt Samsung för en kommentar om när denna modell kan komma att släppas i Sverige. Att den kommer hit känns mycket troligt då motsvarande höst-uppgraderingar av Galaxy S3 och Galaxy S4 gjorde det så här års.