3500 mAh-batteri

Galaxy S6 Active officiell i USA

Den amerikanska operatören AT&T har nu officiellt släppt Galaxy S6 Active, och vi får anta att den förblir exklusiv för dem ett par månader framåt.

Publicerad Uppdaterad

Som väntat har nu Samsung lanserat Galaxy S6 Active genom den amerikanska operatören AT&T, som anger att den kommer snart.

Den kamouflagedekorerade mobilen är i stora drag densamma som Galaxy S6 sett till processor, minne, skärm, trådlös laddning med mera. Den främsta skillnaden är ett betydligt biffigare batteri på 3500 mAh.

Samsung Galaxy S6 Active har IP-klassning 68, vilket betyder att den ska tåla att sänkas ner i 1,5 m vatten i upp till 30 minuter. Den är också certifierad att tåla ett fall mot plan yta från 1,20 m höjd.

AT&T anger inga dimensioner för telefonen, men vi kan anta att den är en bra bit tjockare än Galaxy S6 för att få plats med det större batteriet. Av bilderna verkar S6 Active också ha bredare ramar än S6.

När föregångaren Galaxy S5 Active lanserades var den exklusiv för AT&T i USA i flera månader, och till Sverige kom den först sex månader senare. Det är troligt att så även blir fallet för S6 Active.

Källa