Utmanar Xperia XZ1

Galaxy S9 kan få kamera som klarar 1000 fps

Att filma med extremt hög bilduppdateringsfrekvens möjliggör framför allt mycket spektakulära slow motion-klipp, något som vi redan fått se prov på med Sonys Xperia XZ1. Och nu sägs Samsung ha en liknande kamera på gång till kommande Galaxy S9.

Publicerad:

19 sep 2017 - 15:29

Uppdaterad:

19 sep 2017 - 15:29

Hur Samsung tänkt lösa det hela vet vi inte, bara att en kamera som klarar att filma med upp till 1 000 bilder i sekunden påstås vara på gång. Sony löste det genom att använda tre lager i kamerasensorn, men den lösningen har man å andra sidan också patent på. Obekräftade uppgifter gör gällande att Samsung ska ha valt att använda sig av två lager i stället för tre.  

Massproduktion i november

Det återstår förstås att se vilken teknisk lösning Samsung väljer, men enligt publikationen ET News ska sensorn hur som helst vara redo att användas i det kommande flaggskeppet Galaxy S9, en telefon som förväntas offentliggöras någon gång i vinter. Den nya sensorn tillverkas enligt uppgifterna av Samsung själva och ska vara redo för massproduktion i november, något som ger koreanerna gott om tid att hinna få in den i Galaxy S9. 

.

.

 

.