Utmanar Xperia XZ1

Galaxy S9 kan få kamera som klarar 1000 fps

Samsung har inte särskilt bråttom med utvecklingen av en böjbar smartphone.

Att filma med extremt hög bilduppdateringsfrekvens möjliggör framför allt mycket spektakulära slow motion-klipp, något som vi redan fått se prov på med Sonys Xperia XZ1. Och nu sägs Samsung ha en liknande kamera på gång till kommande Galaxy S9.

Publicerad Uppdaterad

Hur Samsung tänkt lösa det hela vet vi inte, bara att en kamera som klarar att filma med upp till 1 000 bilder i sekunden påstås vara på gång. Sony löste det genom att använda tre lager i kamerasensorn, men den lösningen har man å andra sidan också patent på. Obekräftade uppgifter gör gällande att Samsung ska ha valt att använda sig av två lager i stället för tre.  

Massproduktion i november

Det återstår förstås att se vilken teknisk lösning Samsung väljer, men enligt publikationen ET News ska sensorn hur som helst vara redo att användas i det kommande flaggskeppet Galaxy S9, en telefon som förväntas offentliggöras någon gång i vinter. Den nya sensorn tillverkas enligt uppgifterna av Samsung själva och ska vara redo för massproduktion i november, något som ger koreanerna gott om tid att hinna få in den i Galaxy S9. 

Källa