Bildläcka röjer designen

Galaxy Tab S4 tycks få fingeravtrycksläsare under skärmglaset

Bild från Android Headlines

Kommer Galaxy Note 9 att bli den första Samsung-enheten med en fingeravtrycksläsare under glaset? Ja, det kan bero på huruvida surfplattan Galaxy Tab S4 släpps först eller inte. För att döma av de bilder som påstås föreställa Tab S4 som nu dykt upp, så tycks plattan sakna både klassisk hemknapp och fingeravtrycksläsare på baksidan.

Publicerad Uppdaterad

Renderingarna som nu dykt upp och som påstås föreställa Galaxy Tab S4 är onekligen mycket övertygande. Bilderna visar en enhet som har betydligt tunnare kanter än föregångaren Tab S3, något som sannolikt innebär att man kommer att få en bildyta på 10,5 tum snarare än 9,7 tum, utan att det påverkar yttermåtten. Och som alltid när en enhet har tunna kanter så uppstår en del problem gällande fingeravtrycksläsaren, som måste få plats någonstans. På bilderna syns varken någon klassisk hemknapp (som skulle kunna ha en inbyggd fingeravtrycksläsare) eller någon fingeravtrycksläsare på baksidan av enheten. Det hela lämnar inte utrymme för så mycket annat än en fingeravtrycksläsare placerad under skärmglaset, något som Samsungs sägs ha haft på gång även tidigare, men som vi ännu inte sett på någon enhet. Alternativet skulle vara att man förlitar sig helt på ansiktsigenkänning. 

Kan bli först

Det har förekommit en del obekräftade uppgifter om att kommande Galaxy Note 9 – som lär presenteras i samband med ett event i New York den 9 augusti – ska ha en fingeravtrycksläsare under skärmglaset. Huruvida den saken stämmer lär vi få veta först då. Men Galaxy Tab S4 kan förstås hinna före med finessen. Enheten kan mycket väl offentliggöras på samma gång som Note 9 också, och en presentation av Tab S4 på IFA-mässan en knapp månad senare är inte heller uteslutet. Galaxy Tab S4 fick sin wifi-certifiering hos Wifi Alliance redan i slutet av maj, vilket rimligen borde innebär att en lansering är hyfsat nära förestående. Det dök även upp benchmarks på enheten redan i vintras. Galaxy Tab S4 förväntas komma med Snapdragon 835-chipp, 4 GB arbetsminne, 64 GB internt lagringsutrymme, batteri på 7 300 mAh och en bakkamera på 13 megapixlar. 

Källa