https://www.mobil.se/nyheter/galaxy-watch-kor-wear-os-och-far-blodtrycksmatare
565562
Nya uppgifter från Ice Universe

”Galaxy Watch kör Wear OS och får blodtrycksmätare”

Techläckaren Ice Universe har seglat upp som en allt oftare återkommande källa när det gäller förhandsrykten om kommande enheter både på smartphonesidan och inom wearable tech. De senaste uppgifterna gör gällande att Samsungs kommande smartwatch Galaxy Watch (eller Gear S4, om man så hellre vill) kommer att köra Wear OS snarare än Tizen.

Nej, Samsung har förvisso inte släppt en enda wearable tech-grunka med Wear OS (tidigare känt som Android Wear) sedan man lanserade Gear Live år 2014. Men möjligen kan man ha bytt fot och valt att gå med Googles wearable tech-anpassade version av Android när det handlar om den kommande smartwath-enheten Galaxy Watch (som alltså sägs innebära att eran med Gear S-namnen är över på klocksidan). Bara namnet i sig signalerar en större förändring och ett varumärkesstrategiskt nytänk, och det vore inte helt orimligt att tänka sig att man samtidigt går över från Tizen till Wear OS. Rykten om saken har dykt upp och skjutits ned i omgångar på sistone, men att techläckaren Ice Universe med bestämdhet hävdar att det är Wear OS som gäller skänker tvivelsutan tyngd till det hela. 

Unik blodtrycksmätare

Utöver rykten om namn och operativsystem så kommer även en rad andra påståenden om enheten, inte minst att den har ett batteri på 470 mAh (jämför med Gear S3:s batteri på 380 mAh) och att den kommer att få en tämligen unik blodtrycksmätare, något som borgar för förhållandevis avancerad hälsorelaterad funktionalitet. När klockan kan tänkas offentliggöras är oklart, men en gissning är att den dyker upp i samband med IFA-mässan i höst. Möjligen kan vi även få en presentation av Galaxy Watch redan i samband med offentliggörandet av Galaxy Note 9 i augusti om bara en dryg månad, även om vi gissar att Samsung vill hålla Note 9 i rampljuset då.