https://www.mobil.se/nyheter/garmin-lanserar-ny-v-rstingklocka
564955
Nyheter
Garmin Tactix Charlie

Garmin lanserar ny värstingklocka

Om du tycker att Garmin Fenix 5 inte känns tillräckligt funktionsrik eller påkostad har företaget nu ett alternativ för dig.

Garmin Tactix Charlie är en uppföljare till Tactix Bravo som enligt Garmin även tagit med det bästa från Fenix 5X i en robust klocka med avancerad navigation och multisportfunktioner.

– Tactix är designad för proffs och andra som behöver taktisk funktionalitet i sin klocka, säger Martin Resch, produktchef för EMEA på Garmin i pressutskicket.

Exakt vad taktisk funktionalitet innebär i sammanhanget och vilka proffs som behöver dem är inte helt självklart, men klockan kommer förladdad med topografiska kartor över Europa, och det finns 16 GB minne för att lagra övrig kartdata. Du kan planera en rutt med flera punkter på kartan. Klockan kan visa två olika koordinatsystem samtidigt, till exempel MGRS och latitud/longitud, och har stöd för positionering med både GPS och Glonass, den ryska motsvarigheten. Här finns även flera inbyggda navigationssensorer, som 3-axlad kompass, gyroskop och barometrisk höjdmätare.

Vad gäller sportfunktioner finns förstås pulsmätare som mäter kontinuerligt dygnet runt. Olika funktioner ska övervaka dina aktiviteter med träningsstatus, träningsbelastning, återhämtningstid med mera. Klockan kan även ta emot notifieringar från din mobil, och den har stöd för Garmins appbutik med tredjepartsappar, främst för ytterligare träningsformer.

Klockan har ett hölje i titan och en 1,2-tumsdisplay i safirglas. Den är vattentät ner till hundra meters djup. Batteritiden uppges till 12 dagar i smartklockeläge, 20 timmar i GPS-läge och med ett energisparläge för längre batteritid.

Garmin har satt ett rekommenderat pris på klockan på 8000 kronor när den börjar säljas nu i mars.

Källa