Kan bli kostsamt värre

Glasbakstycket på nya Iphone-modellerna mycket bräckligt

Apple hävdade i samband med lanseringen av sina nya Iphone-modeller för ett par veckor sedan att glasbakstyckena på enheterna var extremt tåliga. Men det stämmer inte alls, visar ett nyligen genomfört test.

Publicerad Uppdaterad

Att tappa en Iphone 8, Iphone 8 Plus eller Iphone X i marken lär sluta illa vare sig den landar med skärmen eller bakstycket nedåt. Det visar ett färskt falltest som Youtubern Phonebuff nu har publicerat, där det framgår att glasbakstycket på en Iphone 8 Plus är långt ifrån så starkt och tåligt som Apple låtit ge sken av. Redan efter ett fall med den professionella testutrustningen går glaset på testenheten i klippet sönder, vilket placerar den på par med Samsungs Galaxy Note 8, som också har ett bakstycke i glas. 

Moto Z2 Force bättre

Apple hävdade vid presentationen av de nya enheterna för ett par veckor sedan att glaset är det starkaste och mest tåliga som någonsin använts på en smartphone. Därmed kan man konstatera att Apple helt enkelt farit med osanning när det gäller glaset. Liknande tester som gjorts med telefonmodellen Moto Z2 Force visar nämligen att den håller avsevärt bättre. 

Källa