https://www.mobil.se/nyheter/google-allo-ingen-hit
562810
Nyheter
Chatt-app med problem

Google Allo ingen hit

Google Allo
Googles nya chatt-app rasar på statistiken över nedladdade appar.

En ny chatt-app från Google var kanske inte det vi mest väntade oss eller bad om från Google, som redan hade Hangouts, som ersatte Google Talk, som ersatte Gtalk... Men Google Allo fick vi. Jämfört med Hangouts är Allo kopplat till ett mobilnummer snarare än ett Googlekonto, och som dragplåster har den en digital assistent du kan chatta med.

Allo släpptes den 21 september 2016, och på fyra dagar fick den 5 miljoner nerladdningar. Frågan är hur många av dem var från folk som provade och sedan lade åt sidan, för sedan tog det tre månader att få ytterligare 5 miljoner nedladdningar.

Nu rapporterar AppAnnie att Allo har trillat ut från listan över de 500 populäraste Androidapparna i USA. Det är inte första gången det har hänt, och uppdateringar av appen har lyft upp den igen, men kurvan över intresset är tydligt nedgående. Det ser ut som Google inte heller denna gång lyckats ta åt sig någon större mängd användare från Facebook Messenger, Whatsapp eller Apple Imessage. Jämfört med dessa är det också lättare att se saknade funktioner än fördelar med Allo, vilket du kan läsa mycket mer om i vårt stora jämförande test av chattappar.

Använder du Allo som chattapp? Skriv och berätta i kommentarerna i så fall!

Ämnen