Presenterades redan i våras

Google börjar rulla ut testversion av inkognitoläge för Google Maps

Ibland tar det lite tid innan en finess gått från ax till limpa. Men nu är i alla fall Googles inkognitoläge för karttjänsten Google Maps på gång.

Publicerad Uppdaterad

Det var redan i maj – närmare bestämt i samband med utvecklarkonferensen I/O – som Google stolt presenterade ett så kallat inkognitoläge för sin karttjänst Google Maps. Med läget aktiverat så sparas ingen platsdata till Googlekontot.

Hela huvudpoängen är förstås att ens aktiviteter inte ska kunna spåras, även om de i viss mån kan det ändå (ens operatör kan fortfarande se var man är, såvida man inte använder sig av en vpn-lösning av något slag). Det handlar alltså om att aktiviteten inte kopplas till ett specifikt Googlekonto, vilket i sin tur också innebär att eventuella sökningar som man gör i Google Maps med inkognitoläget aktiverat inte genererar några personligt anpassade resultat. 

Och nu har Google börjat rulla ut en tidig version av funktionen till förhandsversionen av Android-appen. Med tanke på hur förtjusta Google är i platsdata av olika slag så är funktionen förvånansvärt lättillgänglig. Inkognitoläget aktiveras med en switch i appens inställningsmeny, och aktiveringen är sedan indikerad med en svart list i toppen av skärmen. Markören som visar var på kartan man är byter också färg från blått till grått. När en skarp version av Google Maps kommer att föräras inkognitoläget är ännu oklart, men vi är hur som helst ett steg närmare. 

Källa