Ett Imessage för Android?

Google Hangouts kan få sms-stöd

Sedan Google lanserade sin meddelandetjänst Hangouts har det talats om att tjänsten ska få inkluderat stöd även för sms och mms. Nu verkar funktionen komma.

Publicerad Uppdaterad

Det är fortfarande inte bekräftat, men uppgifter från flera källor till sajten Androidpolice talar om att Hangouts ska få stöd för sms, mms och även möjlighet att dela videofiler till Hangout-kontakter. Uppdateringen sägs komma i och med version 1.3 av Hangouts.

När Hangout lanserades ersatte det tidigare appen Google Talk och Google + Messenger för att samla Google meddelandetjänster på en plats. I den nya versionen av Hangout för Android sägs sms-meddelanden markeras med ”via SMS” så att man kan se vilket sändsätt som använts. Det är fortfarande oklart om det här kommer innebära att appen för att skicka sms och mms idag helt ersätts med Hangouts.

Bland övriga nyheter som kom i och med lanseringen av Hangouts tidigare var att appen blev tillgänglig även för iOS. Där har dock Google inte samma möjlighet att integrera skickandet av sms och mms i appen som Apple själva gjort med sitt motsvarande Imessage.

Om Google släpper uppdateringen enligt det här ryktet så tros det komma i samband med lanseringen av Android 4.4 Kitkat.