Budgetevent

Google lanserar Android One 15:e september

Den 15 september håller Google ett event i Indien som tros vara lanseringen av deras budgetmobiler.

Publicerad Uppdaterad

En Save the date, eller snarare Block your date (vilket får oss att mer tänka på Googles Project Ara, men det är bara vi) enligt inbjudan, har skickats ut av Google. Datumet är satt till den 15:e september i Indien (för att vara ett så pass stort land är de ganska oklara med plats) och det har gjort att spekulationerna för Android One börjat gå varma. Då Indien är en av de större lågprismarknaderna låter det inte helt otroligt att det är där Android One lanseras då de enda utannonserade operatörspartnerna hittills är indiska Karbonn och Spice Telecom.

Android One presenterades på Google I/O tidigare i somras och går i korthet ut på att Google skapar referensdesigner av telefoner som olika tillverkare kan dra nytta av för att betydligt snabbare kunna skapa egna mobiler utan att behöva lägga så mycket pengar på utveckling. Vi har även sett det hela från Qualcomm och deras Reference Design-satsning, som funkar på ungefär samma sätt. Operatören Karbonn syntes även i liknande sammanhang tidigare i år, när Microsoft slopade licensavgiften för Windows Phone.

Rimligen visas de första Android One-lurarna upp den 15:e och då får vi antagligen höra mer om planerna för projektet utanför Indien.