För ett mer hälsosamt mobilliv

Google lanserar fem nya appar för digital hälsa

Googles experimentdivision Creative Labs går all in på digital hälsa och lanserar nu fem appar som ska göra ditt förhållande till telefonen snäppet sundare.

Publicerad Uppdaterad

Det här med digital hälsa är onekligen i ropet. Att sitta klistrad med näsan i telefonen är förstås inte optimalt om det går överstyr, och på senare år har de flesta stora aktörer i mobilbranschen lanserat ett eller flera verktyg som ska hjälpa dig hålla koll på ditt mobilbeteende lite bättre. Och nu kommer Googles experimentdivision Creative Lab med inte mindre än fem appar som alla är fokuserade på just digital hälsa. Apparna blir tillgängliga för samtliga Androidanvändare och inte enbart för Pixel-användare, något som annars tyvärr är ganska vanligt när det gäller experimentappar från Google. 

Appen Unlock Clock visar precis som namnet antyder hur många gånger man har låst upp sin telefon under en dag. Möjligen kan appen göra att man får ett ännu större stresspåslag än man hade innan man installerade den, men den kan förstås också bli något av en ögonöppnare. Vidare har man släppt appen Post Box, som ersätter det kontinuerliga flödet av aviseringar med att presentera alla tillsammans vid specifika tidpunkter som man kan schemalägga. Hemskärmsappen Desert Island är tänkt att minska antalet appar man använder genom att bara visa de sju man använder mest. En annan app på samma tema kallas Morph, och den går ut på att man kategoriserat de olika apparna på telefonen och visar dem beroende på kontext (om man till exempel är hemma eller på jobbet). Dessutom släpper man appen We Flip som gör det möjligt för en grupp människor att tillsammans försöka undvika telefonen. Med appen aktiverad så avslutas den gemensamma sessionen så fort någon av deltagarna låser upp sin telefon. 

Källa