https://www.mobil.se/nyheter/google-pastas-ha-skalat-ned-pa-utvecklingen-av-surfplattor
566727
Nyheter
Uppgifter från källor med insyn i saken

Google påstås ha skalat ned på utvecklingen av surfplattor

Det har inte blivit några stora försäljningsframgångar för Google vare sig när det gäller surfplattor eller bärbara datorer. Och nu kommer en första indikation på att man kan ha valt att lägga sitt fokus på andra områden.

Det är källor till affärspublikationen Business Insider som hävdar att ”dussintals” anställda på hårdvarudivisionen Create nu har flyttats till andra avdelningar och fått nya uppgifter inom Google eller andra delar av moderbolaget Alphabet. Anledningen ska vara nedskärningar inom divisionen, som framför allt har haft ansvaret för utveckling och tillverkning av bärbara datorer och surfplattor. Det ska primärt vara hårdvaruingenjörer och projektledare som har fått byta arbetsuppgifter. På tillverkningssidan har man i princip inte gjort några förändringar alls, vilket sannolikt kan vara en indikation på att man tänkt fullfölja de projekt som redan är sjösatta. 

Inte nödvändigtvis permanent

Enligt uppgifterna så ska medarbetarna ha ha ombetts att söka sig till nya roller inom företaget temporärt snarare än permanent. Och möjligen så vill Google i så fall vara redo om man skulle välja att satsa lite hårdare på bärbara datorer och surfplattor igen. Förändringarna berör inte avdelningarna som sysslar med utvecklingen av smartphones eller Google Home-produkterna. Men frågan är om vi får se någon ny surfplatta eller bärbar dator från Google inom överskådlig framtid. Google har inte kommenterat uppgifterna.