Digital personlig tränare

Google tycks ha en ny hälso- och tränings-app på gång

Google tycks ha en helt ny app eller tjänst på gång, med fokus på hälsa och träning kallad Google Coach. Projektet ska gå under kodnamnet Project Wooden.

Publicerad Uppdaterad

Google har – åtminstone med en förkrossande stor sannolikhet – redan en massa data om dig och dina vanor. Den informationen kan förstås användas för att ge dig tips på hur du kan leva mer hälsosamt. Huruvida du verkligen vill ha den typen av tips är en annan diskussion, men inom kort kan Google komma att erbjuda just hälsotips via en ny app (eller fullfjädrad tjänst) som man just nu påstås utveckla under kodnamnet Project Wooden. Det riktiga namnet på produkten ska däremot vara Google Coach, och det ska handla om ett slags personlig digital tränare, som mycket väl kan lanseras tillsammans med de nya Pixel-enheterna senare i höst. 

Konkreta tips

Google Coach ska vara en tämligen rättfram och konkret tjänst, om man får tro förhandsuppgifterna. Den ska till exempel kunna föreslå att du borde promenera till en destination i stället för att åka kollektivt, och den kan komma med nedslående (eller i bästa fall uppmuntrande) information om näringsinnehållet i maten på den restaurang där du för tillfället befinner dig. Det är dock oklart huruvida informationen enbart kommer att tillhandahållas på begäran, eller om den kommer att levereras via pushnotiser. Det senare alternativet har onkligen potential att bli en källa till irritation, så vi skulle nog inte sätta några pengar på det. 

Plattformen oklar

Vilken hårdvara som Google Coach är ämnad för är i nuläget oklart. Med stor sannolikhet kommer man att lansera tjänsten som en app för Wear OS, men möjligen kan en vanlig Android-app också vara på gång. En kvalificerad gissning är att vi får veta mer den 4 oktober, då Google förväntas lansera sina nya telefonmodeller Pixel 3 och Pixel 3 XL, och kanske även en smartklocka under varumärket Pixel. 

Källa