Snabbare, enklare och mer energisnålt

Google Wear OS får sin höstuppdatering – det här är nytt

Suunto 7 först ut med de förbättrade funktionerna.

Publicerad Uppdaterad

Nu när Android 11 har börjat släppas ut i verkligheten har Google även börjat lägga ut höstens stora uppdatering av sitt operativsystem för smartklockor, Wear OS. Till att börja med kommer uppdateringen att dyka upp till Suunto 7, men enligt Google kommer det att dyka upp även till andra smartklockor under de kommande månaderna.

Ett par av de stora förbättringarna med den nya versionen är förbättrad prestanda i kombination med bättre batteritid. Enligt Google det gå upp till 20 procent snabbare att starta appar och att starta upp klockan. När det gäller batteritiden har de däremot inte kommunicerat några siffror, vilket möjligtvis kan bero på att det kan skilja sig beroende på vilken modell av klocka som används.

Andra förändringar och förbättringar är att det ska gå snabbare att koppla samman klockan med telefoner, en mer lättbegriplig väderfunktion och en tidtagning för handtvättning nu i dessa pandemitider. Det ska även bli mer intuitivt att hantera klockans olika lägen och träningsfunktioner.