https://www.mobil.se/nyheter/googles-app-for-smarta-svar-forsvinner
566038
Nyheter
Google Reply

Googles app för smarta svar försvinner

Google har meddelat att experimentet med appen Google reply nu har upphört och att appen kommer att sluta fungera med tiden.

Funktionen med smarta svar är något som google experimenterat med länge. I till exempel Gmail-appen kan engelskspråkiga användare när de svarar på ett mail få färdiga förslag på svar, som skapas utifrån en analys av meddelandet man svarar på. Om man till exempel fått frågan "var ska vi äta" kan man trycka på en knapp för att söka på restauranger i närheten och välja en. detta redan i notifieringsfältet, utan att öppna gmail.

Poängen med appen Reply, som aldrig kom i svensk version, var att generalisera denna funktion så att den skulle fungera med alla sorters meddelandeappar, till och med de som levereras av tredje part. Reply kändes därför som en lovande utveckling som inte bara skulle komma Googles egna appar tillgodo.

Google meddelar nu att experimentet är avslutat och den vidare utvecklingen kommer att ske i deras egna appar, utan att ange någon speciell orsak till varför. Om det berodde på att det var för komplicerat att få det att fungera med andra tillverkares appar eller om Google vill ge sina egna appar en konkurrensfördel kommer vi nog aldrig få veta.

Förhoppningsvis får vi nog ändå snart se reply-funktionen i aktion i Sverige, om än bara i Googles egna appar.

Ämnen