https://www.mobil.se/nyheter/gratis-360-kamera-till-huawei-mate-10-k-pare
564238
Tillbehör ansluts i botten

Gratis 360-kamera till Huawei Mate 10-köpare

Huawei har släppt en 360-kamera som ansluts i botten på telefonen via usb-c. Den som förbokar Huaweis flaggskepp Mate 10 Pro ska få kameran utan extra kostnad.

Den 27 november släpps Huawei Mate 10 Pro till försäljning även om förhandsbokningen redan dragit igång. 360-kameran som heter Huawei 360 Envizion Camera till ett värde av 1590 kronor ingår gratis för den som förhandsbokar telefonen. 

360-kameran tar bilder i 360 grader tack vare två linser och resultatet blir bilder på 13 megapixel och filmer i 2K-upplösning. Det är inte känt om kameran dessutom klarar att livestreama film direkt via den mobiltelefonen den är ansluten till, men man ska i alla fall kunna dela bilder och filmer på sociala medier i efterhand. Filmer och stillbilder i 360 stöds till exempel av Facebook och filmer kan man även ladda upp til Youtube. 

Kameran är inte bunden till just Huaweis telefoner utan ska även fungerar med telefoner tillverkade av andra. Kameran kräver en telefon med Android 6.0 eller senare och bilder och filmer lagras på telefonens minne.

Kameran kopplas som sagt till telefonens usb-c-kontakt och styrs med hjälp av en särskild app. Det är ännu inte bestämt om elle rnär kameran även kommer att säljas separat.