Annons

Imponerar på Geekbench

Höga poäng på Geekbench för Galaxy Note 8

Samsungs kommande flaggskeppstelefon Galaxy Note 8 har dykt upp i ett benchmarkresultat på Geekbench. Och om siffrorna säger något om den slutgiltiga enheten, så är de onekligen hyfsat imponerande.

Publicerad Uppdaterad

Allt för tidiga benchmarkresultat ska man ta med en rejäl nypa salt. Och självfallet är de resultat som nu dykt upp gällande Samsungs kommande flaggskeppstelefon Galaxy Note 8 på Geekbench inte 100 procent tillförlitliga. Men de dyker åtminstone upp någorlunda nära offentliggörandet av telefonen, vilket stärker tillförlitligheten i någon mån. Det är Exynos-versionen av telefonen som har testats, det vill säga den version som sannolikt är aktuell för den svenska marknaden. En version med Snapdragon 835-chipp väntas också, men sannolikt är den enligt Samsungs tidigare princip tillägnad primärt den amerikanska marknaden. 

Avslöjar flera detaljer

Geekbenchresultatet visar en poäng på 1 815 i single core-läge samt en multi core-poäng på 6 066. Det är onekligen höga poäng, men eftersom det är oklart huruvida det handlar om en helt färdigutvecklad enhet eller en tidigare version ska man som sagt vara försiktig med att dra alltför stora växlar på poängen. Testet visar också att enheten kör Android 7.1.1 Nougat samt att den får 6 GB arbetsminne. Galaxy Note 8 kommer att offentliggöras vid ett klassiskt Unpacked-event i New York den 23 augusti och då lär vi få en lite tydligare inblick i vad telefonen kan prestera. 

Källa