https://www.mobil.se/nyheter/h-r-r-garmins-nya-smartwatch-quantix-5
563374
Nyheter
Med marina användare i åtanke

Här är Garmins nya smartwatch Quantix 5

Quantix 5 är en smartwatch med fokus på en marin livsstil.
Garmin har offentliggjort en helt ny smartwatch kallad Quantix 5, som är designad specifikt för den marina användaren. Och den kör inte Android Wear.

Att Garmin har en förkärlek för produkter som riktar sig till aktiva användare av olika slag är allmänt känt. Och att man nu lanserar en smartwatch med fokus på den som lever ett aktivt marint liv är således ingen jätteskräll. Desto mer anmärkningsvärt är att den nya enheten Quantix 5 inte kör Android Wear. 

Eget operativsystem

I stället för Android Wear har Garmin valt att förse klockan med sitt eget operativsystem. Därmed lär app-utbudet vara förhållandevis begränsat, men det mesta man använder en smartwatch till lär ändå gå att göra med den nya enheten. Klockan håller reda på allt från puls till kalenderaktiviteter och kan också visa notifieringar. Quantix 5 är dessutom kompatibel med mängder av marin elektronik, vilket gör att man både kan styra och monitorera en rad båtrelaterad teknik via enheten. Enheten är självfallet också vattentät, närmare bestämt ned till 100 meters djup. Tyvärr handlar det om en förhållandevis dyr pjäs. Väljer man versionen med armband i rostfritt stål får man hosta upp motsvarande 7 500 kronor. Nöjer man sig med silikonarmbandet så landar priset på 5 300 kronor.