Kul

Hackathon skapar nytänkande Moto Mods

Moto Z får några riktigt nytänkande moddar genom ett hackathon.

Publicerad Uppdaterad

Nyligen kördes ett event i San Francisco där deltagarna fritt fick pyssla ihop nya varianter av Modo Mods, modulerna till Lenovos Moto Z-serie. Även om vi kanske inte ska hoppas på att allesammans når den kommersiella marknaden är det ändå kul att se vad som går att göra med det relativt öppna systemet som Moto mods innebär och en hel del fantasi.

Bland resultaten fanns en hel del hälsorelaterat.  En alkomätare som säger åt dig att ta taxin om du druckit för mycket, en ljudmodul som hjälper folk med synskador och en blodsockermätare för diabetiker bland annat. Utöver det byggdes en robot med Moto Z som hjärna, en babymonitor med temperaturlarm och även mer grundläggande funktioner som en solcellsladdare. Den senare vann även den tävling som anordnades under eventet.

Liknande hackathons har både gjorts tidigare och finns schemalagda till en mängd platser i världen (tyvärr inte Sverige vad vi kan se) och vinnaren från respektive event kommer att få presentera sin idé för Lenovo och eventuellt få den släppt som en riktig produkt.

Vad skulle du bygga för Moto mod om du fick chansen?