Öppnar webbutik

Hallon börjar sälja olåsta telefoner räntefritt

När Hallon nu öppnar en webbutik satsar mobiloperatören på räntefri försäljning av telefoner utan bindningstid.

Publicerad Uppdaterad

Hallon, ett dotterbolag till mobiloperatören Tre, slog på måndagen upp portarna till sin webbutik. Där erbjuds kunderna att köpa olåsta mobiltelefoner med Hallons abonnemang och kontantkort utan vare sig bindningstid, uppsägningstid eller aktiveringsavgift.

– Vi vet att folk är less på hur operatörerna behandlar sina kunder, bland annat med att låsa in sina kunder för att sedan kunna göra lite som man vill med dem. Tidigare har man inte riktigt haft något bra alternativ om man inte ville köpa telefonen kontant. Det finns en stor efterfrågan på att slippa bindningstider och nu kan vi erbjuda riktigt bra telefoner till väldigt konkurrenskraftiga priser utan bindningstid, helt enkelt, säger Niklas Wilhelmsson, ansvarig för Hallon, till mobil.se.

Hallon grundades i maj 2013 och erbjuder abonnemang och kontantkort till fasta priser. Operatören är mycket nöjd med hur det hittills gått med satsningen, säger Wilhelmsson.

– Vårt mobilabonnemang ”Stor”, med obegränsade samtal och sms och hela 5 GB data säljer bäst men allteftersom fler får upp ögonen för oss så ser vi att vårt mobilabonnemang ”Liten” tar andelar. Hur många kunder vi tagit in kan jag inte kommentera men att vi är väldigt glada för hur bra det går för Hallon. Det tror jag man inser när man ser att vi fortsätter komma med nya initiativ som förenklar våra kunders mobiltelefoni, säger han.