https://www.mobil.se/nyheter/har-ar-nya-blackberry-key2-med-fysiskt-tangentbord
565428
Påminner om föregångaren

Här är nya Blackberry Key2 med fysiskt tangentbord

TCL har nu presenterat uppföljaren till 2017 års Android-enhet Blackberry Key One, en telefon som fått det logiska namnet Key2 och som inte skiljer sig direkt dramatiskt från föregångaren.

Förra årets Blackberry-smartphone med fysiskt tangentbord, Key One, gick att köpa i Sverige efter att distributören Ingram Micro beslutade att ta in enheten i Sverige i slutet av 2017. Om det finns liknande planer för uppföljaren Blackberry Key2, som nu har offentliggjorts, är oklart. Vi har ställt frågan till både Ingram Micro och direkt till TCL och återkommer så snart vi fått svar. Den nya telefonen påminner hur som helst i ganska hög grad om förra årets enhet. Det är framför allt på kamerasidan som de största förändringarna står att finna. 

Bättre tangentbord

Det handlar fortfarande om en enhet med 4,5-tumsskärm och fysiska knappar. Således är det här en telefon vars riktiga fans inte skulle överväga någonting annat, medan resterande del av marknaden lär förbli ganska svårflirtad. Kommer man så långt att man testar tangentbordet så lär man i alla fall få en bättre upplevelse med Key2 än med Key One. Detta då man höjt knapparna med 20 procent, vilket ska göra det enklare att skriva rätt. Hjärtat i enheten är ett Snapdragon 660-chipp som med hjälp av 6 GB arbetsminne sannolikt ger enheten rätt hyggliga prestanda. Man kan få telefonen med antingen 64 eller 128 GB internt lagringsutrymme. 

Dubbelkamera

Vidare ligger batteriet på 3 500 mAh, vilket borde räcka långt med tanke på den förhållandevis begränsade skärmytan. Enligt Blackberry så ska en laddning hålla telefonen vid liv i åtminstone två dygn. Batteriet har stöd för Quick Charge 3.0. Men den kanske mest intressanta nyheten rör fotomöjligheterna. På bakstycket har Key2 försetts med en dubbelkameralösning på 12 + 12 megapixlar och bländartalen f1,8 samt f2,6. Selfiekameran har en upplösning på 8 megapixlar. Det europeiska priset ligger på 649 euro, när enheten släpps om ett par veckor.