93,8 procent skärm

Här är Oppo Find X – med kantfri skärm och utfällbar kamera

Kinesiska Oppo har nu offentliggjort sitt nya flaggskepp Find X i samband med ett lanseringsevent i Paris. Och det är en imponerande enhet man bjuder på, som på flera sätt påminner om landsmännen Vivos pinfärska enhet Nex. Men till skillnad från den enheten så ska Oppo Find X vara aktuell även för den europeiska marknaden.

Publicerad Uppdaterad

Vivo och Oppo går samma väg, och möjligen är det början på en ny standardlösning vi ser. Nya Oppo Find X har nämligen en skärm som utgör hela 93,8 procent av fronstycket på telefonen och i stället för sensorpanel så har man valt en lösning med en så kallad pop-up-kamera som skjuts ut bakom skärmen. Lösningar av det här slaget leder tvivelsutan till riktigt snygga smartphone-enheter, och en kvalificerad gissning är att fler tillverkare kommer att haka på och slopa sina sensorpaneler. 

Fina specifikationer

Oppo Find X är en 6,4-tumsenhet med OLED-skärm som är böjd längs långsidorna enligt samma princip som Samsungs Galaxy S-enheter. Det sitter ett Snapdragon 845-chipp under skalet och man har dessutom dragit till med hela 8 GB arbetsminne och 256 GB internt lagringsutrymme. Batteriet har en kapacitet på 3 730 mAh och har stöd för snabbladdning. På kamerasidan noterar vi en dubbelkameralösning på bakstycket med upplösningen 16 + 20 megapixlar. Men det riktigt intressanta på kamerasidan är den utskjutbara selfiekameran, som inte bara har en upplösning på hela 25 megapixlar, utan även ståtar med sensorer för ansiktigenkänning i 3D. 

Ska släppas i Europa

Telefonen släpps till en början i Kina, men det finns lanseringsplaner för både Europa och Nordamerika. Oppo har dock valt att inte avslöja särskilt mycket om den saken och något datum för den europeiska lanseringen bjuder man inte på, än mindre några uppgifter om vilka teleoperatörer eller återförsäljare som kommer att erbjuda telefonen. Priset går således inte heller att säga någontin om, annat än att det kinesiska priset översatt till kronor landar på cirka 6 800 kronor. Med största sannolik blir det en smula högre om telefonen letar sig hit. 

Källa