Kan släppas när S21 släpps

Här är Samsungs kommande Tile-konkurrent

Det är inte bara Apple som arbetar på en prylhittarbricka. Samsung ser ut att inom kort lansera Galaxy Smart Tag.

Publicerad Uppdaterad

Det har talats om Apples Tile-konkurrent Airtags ett tag, men ännu har Apple inte lanserat. Däremot har uppgifter om brickorna som ska hjälpa dig hålla reda på dina saker cirkulerat länge.

Både Airtags och Galaxy Smart Tags konkurrerar med Tile och ska hjälpa dig att ha koll på dina saker. Det kan vara nyckelknippan, väskan eller andra saker som du enkelt vill kunna hitta med hjälp av mobilen. Första uppgifterna om Galaxy Smart Tag kom för några veckor sedan, men nu finns uppgifter om de små enheternas pris och en del om funktionen. Enligt uppgifterna så ska en Tag kosta 15 euro, ungefär 150 kronor, och de ska troligen gå att hitta via Samsung Smartthings Find som nyligen presenterades. Brickorna använder enligt uppgifterna Bluetooth 5.1 vilket gör att telefonen ska kunna hitta dem och dessutom peka ut riktningen. Dessutom kan Galaxy Smart Tag så klart spela upp ljud för att hjälpa dig lokalisera brickan. 

Skisserna som blivit publika visar en fyrkantig bricka med rundade hörn och ett uttagbart batteri. Samsung Galaxy Tag kan lanseras i samband med att även S21-serien släpps, troligen i mitten av januari. Apple har ännu inte lanserat sina Airtags, men de tros komma under nästa år.

Källa