Gratis till Samsung Galaxy S5

Here Maps som app även till Android

Kartorna och navigeringen från Nokias kartbolag Here kommer nu som en app till Samsungmobiler med Android.

Publicerad Uppdaterad

Tack vare ett licensavtal mellan Nokias kartbolag Here och Samsung så kommer nu Heres kartor och navigering släppas gratis till Samsungs Androider, exemplevis Galaxy S5. Det är i en bloggpost på Heres webbplats som nyheten presenteras. Appen lanseras som en beta och kommer inte vara tillgänglig för andra tillverkares telefoner. 

Nokia har haft sina offlinekartor och integrerad bilnavigering som ett av sina främsta försäljningsargument, men nu när kartbolaget Here och telefontillverkningen (numera hos Microsoft Devices) är åtskilda får alltså fler tillgång till kartorna från Here. Sedan tidigare levererar Here kartor och navigering inte bara till Here-appen i Nokias Windows Phone-mobiler utan även till en mängd biltillverkare för gps-navigering.

Kartorna i Android-appen som blir tillgänglig exklusivt för Samsunganvändare har alltså funktioner för att ladda ner dem i offlineläge. Du kan välja bil-, kollektivtrafik- eller fotgängarläge och man kan söka efter platser direkt i appen även utan internetuppkoppling.

Anpassat för Samsung är möjligheten att synka färdväg med smarta klockan Galaxy Gear S. Here ska även vara förberett för Samsung Car Mode och en koppling till tjänsten Glympse gör att du kan dela din position till exempel med den som du är på väg till.