https://www.mobil.se/nyheter/hmd-global-bjuder-in-till-presskonferens-i-moskva
565301
Sannolikt nya telefoner på gång

HMD Global bjuder in till presskonferens i Moskva

HMD Global som tillverkar telefoner under varumärket Nokia tycks ha någonting nytt att visa upp. Företaget har nu nämligen skickat ut inbjudningar till ett lanserings-event i Moskva den 29 maj. Med största sannolikhet lär vi få se en eller flera nya telefonmodeller.

Då den inbjudan som HMD Global nu har skickat ut inte avslöjar det minsta om saken så finns förstås en chans att det handlar om någonting helt annat än telefoner, men ska vi gissa så kan det handla om allt från nya versioner av Nokia 2, Nokia 3 eller Nokia 5 till nya Nokia X6. Dels avslöjade Nokia i samband med årets upplaga av Mobile World Congress i Barcelona att det är dags för en uppdatering av Nokia 2, 3 och 5, och dessutom har Nokia X6 nyligen offentliggjorts i Kina. En annan intressant faktor i sammanhanget är att den ryska telekommyndigheten nyligen godkände tre nya Nokia-enheter. 

Alla är där

Det framgår av inbjudan att HMD Globals produktchef, marknadschef och vd kommer att finnas på plats, vilket också är en tydlig indikation på att det knappast rör sig om någon direkt nedtonad eller ovidkommande lansering. Eventet inleds klockan 20 svensk tid tisdagen den 29 maj och avslutas två timmar senare. Då har vi facit och förhoppningsvis även lite information kring lanseringsplaner och priser.