Annons

Produktchefen ordnade omröstning på Twitter

HMD Global frågar konsumenterna om de vill ha Nokia X6

Häromdagen offentliggjorde HMD Global sin nya mellansegments-enhet Nokia X6, en telefon som åtminstone initialt enbart är aktuell för den kinesiska marknaden. Men i kölvattnet av all uppmärksamhet som telefonen fått, så har nu HMD Globals produktchef Juho Sarvikas valt att fråga konsumenterna om de vill se enheten på fler marknader. Detta med hjälp av en omröstning på Twitter.

Publicerad Uppdaterad

Som man frågar får man svar, lyder ett gammalt talesätt. Och om HMD Global frågar ”Ska vi släppa Nokia X6 på fler marknader?” på Twitter så lär det sannolikt bli ett rungande ja. Till att börja med så följer man ju kanske inte HMD Globals produktchef på Twitter om man inte gillar Nokia, och den som är ointresserad av enheten lär dessutom knappast engagera sig i frågan. Att 90 procent i skrivande stund hade röstat ”ja” är således något man inte bör dra några större växlar på. Däremot är det onekligen intressant att HMD Globals produktchef Juho Sarvikas ställt frågan, med hänvisning till att många hört av sig om saken. Telefonen tycks tvivelsutan vara intressant för många utanför Kina. 

Inget för Sverige?

Nokia X6 är den första Nokia-enheten med sensorpanel, något som lustigt nog väckt mer uppmärksamhet än någon annan aspekt av telefonen. I övrigt handlar det om en telefon i mellansegmentet, det vill säga den typ av telefoner som traditionellt sett haft det väldigt svårt att slå igenom på den nordiska marknaden. Enheten har en 5,8-tumsskärm med upplösningen 1 080 x 2 280 pixlar, Snapdragon 636-chipp, 4–6 GB arbesminne och 32–64 GB lagringsutreymme. Kamerorna på baksidan har en upplösning på 16 respektive 5 megapixlar. Priset i Kina är dock riktigt humant, då det handlar om motsvarande 1 800 kronor. Något för Sverige? Mja, vi är skeptiska. Men just Nokia har givet sin gedigna tradition både en kvalitets- och nostalgiklang som resonerar oerhört väl, vilket möjligen skulle kunna göra X6 intressant även för svenska konsumenter. Och Nokia--telefoner som först släppts i Kina har även tidigare dykt upp i Sverige. Den 29 maj håller HMD Global ett event i Moskva, och kanske kan vi vänta oss ett beslut om saken redan då. 

Källa