https://www.mobil.se/nyheter/hmd-global-tycks-forbereda-lansering-av-en-ny-nokia-telefon
566377
Nyheter
Har fått bluetooth-certifiering

HMD Global tycks förbereda lansering av en ny Nokia-telefon

Nu har det gått ett tag sedan Nokia lanserade ett nytt flaggskepp. Men möjligen är man på gång inom en ganska snar framtid. En ny enhet har nämligen precis fått sin bluetooth-certifiering.

Är det någonting som brukar skvallra om en nära förestående lansering i mobilvärlden så är det när en tillverkare får en enhet bluetooth-certifierad. Och det är just vad som hänt med HMD Globals smartphone med produktbeteckningen TA-1094. Just det modellnumret har tidigare associerats med det försenade flaggskeppet Nokia 9, bland annat då det har dykt upp hos diverse myndigheter för godkännande. 

Kan dyka upp på CES-mässan

Till en början förekom uppgifter om att Nokia 9 skulle komma att presenteras redan i år, men att det skulle ske i mellandagarna känns tämligen osannolikt. Däremot är det allt annat än långsökt att tänka sig ett offentliggörande i samband med CES-mässan, det vills säga någon gång mellan den 8 och 11 januari 2019. Med tanke på tajmingen för certifieringen är Mobile World Congress i Barcelona i februari mer av ett långskott. 

Annons