Gäller endast i USA

HTC ersätter One M9 och M8 gratis

HTC kallar det "Uh Oh Protection" och det innebär att kunder i USA kan få sina telefoner gratis utbytta om olyckan skulle vara framme under det första året efter köp.

Publicerad Uppdaterad

HTC:s Uh Oh Protection kommer att erbjuda kunder att antingen byta in eller reparera HTC One M9 fram till och med 31 augusti 2015. One M8 täcks lika länge men från och med 10 april. Det gäller generellt repade eller trasiga skärmar och skadade telefoner som slutat fungera på grund av exempelvis regn. Skyddet täcker även byte av operatör. Det handlar om att operatörerna i USA använder olika frekvensband och att man därför ska slippa köpa en ny telefon om man väljer att byta operatör. Slänger kunden mobilen i marken eller gör något annat för att medveten skada den kommer de alltså inte kunna utnyttja erbjudandet.

Uh Oh Protection gäller dock inte för evigt. Det gäller endast om mobilen går sönder under de första tolv månaderna från det att du skaffar din One M9 eller M8. Skulle man inte lämna in mobilen under den här perioden kan man dock anmäla skadan som har skett under de första tolv månaderna. Efter det kan man ta med sig ett bevis på köp, exempelvis ett kvitto, och få 100 dollar i avdrag på nästa köp av en telefon i HTC:s One-serie.

Just nu finns HTC Advantage bara i USA, vilket innebär att Uh Oh Protection inte kommer hit än. HTC har sagt till Mobil att de inte har någon information om det ska komma till Sverige.