Första HTC-modellen med senorpanel är här

HTC har lanserat två nya telefoner: U19e och Desire 19 Plus

U19e

Det har hittills varit ganska tyst om HTC på smartphonesidan i år, men nu har man trots allt offentliggjort två nya modeller i form av U19e och Desire 19+.

Publicerad Uppdaterad

Tittar man på smartphonesidan så har taiwanesiska HTC under 2019 i huvudsak fått uppmärksamhet för att man kommer att släppa ännu en blockkedjetelefon, och då i ärlighetens namn mest för att det är ett udda koncept. Men nu har man i samband med en presskonferens offentliggjort två nya och mer gängse enheter, nämligen telefonerna U19e samt Desire 19 Plus. Med 19e följer man förra årets flaggskeppsmall i ganska stor utsträckning rent designmässigt. Telefonen har en 6-tumsskärm med bildförhållandet 18:9 och rätt rejäla kanter både upptill och nedtill. Då det handlar om en billigare version av flaggskeppet är den däremot försedd med lite lägre upplösning (2 160 x 1 080 pixlar). På bakstycket hittar man en vertikal dubbelkamera med 12+20 megapixlars upplösning och LED-blixt. Selfiekameran är också den av dubbeltyp med 20 + 2 megapixlars upplösning. Telefonen är basead på Qualcomms Snapdragon 710-chippset och den är rustad med 6 GB arbetsminne samt 128 GB internt lagringsutrymme. Batteriet får en kapacitet på 3 930 mAh och har stöd för snabbladdning. 

Endast Taiwan till en början

Den enklare Desire 19 Plus är en 6,2-tumspjäs med en skärmupplösning på 1 520 x 720 pixlar. På bakstycket hittar man två kameralinser på 13 + 8 megapixlar samt en djupsensor med upplösningen 5 megapixlar. Selfiekameran får en upplösning på 16 megapixlar. Under skalet sitter Mediateks Helio P35-chipp, 4 GB arbetsminne och 64 GB intern lagring. Man erbjuder även en modell med 6 GB internminne och 128 GB lagring. Båda de nya telefonerna är åtminstone till en början helt exklusivt förbehållna den taiwanesiska marknaden, och vilka planer HTC har för andra marknader är i nuläget inte klarlagt. U19e släpps redan idag i Taiwan, medan Desire 19 Plus dröjer till ”någon gång under juli månad”. 

Källa