En enhet i mellansegmentet

HTC har offentliggjort nya U11 EYEs

Efter intensiva rykten om en lansering ”under veckan” gjorde HTC vänteprocessen kort och offentliggjorde U11 EYEs redan på måndagen. Det handlar om en telefon med 6-tumsskärm i mellansegmentet.

Publicerad Uppdaterad

EYEs, ja det är sannolikt en referens till de dubbla selfiekamerorna på telefonens framstycke, något som självfallet är tänkt att göra just selfies lite snyggare. I övrigt handlar det om en enhet i stil med U11 Plus, fast med lite enklare specifikationer och därmed också ett mer överkomligt pris. Telefonen placerar sig i mellansegmentet med sin Snapdragon 652-processor, 4 GB arbetsminne och 64 GB lagringsutrymme. 6-tumsskärmen har det nu smått obligatoriska bildförhållandet 2:1 (eller 18:9 om man så hellre vill) samt en upplösning på 1 080 x 2 160 pixlar. Vidare har enheten stöd för NFC, bluetooth 4.2 och plats för dubbla SIM-kort. Den tryckkänsliga ram som kännetecknar U11-enheterna finns så klart också på plats. Batteriet ligger på 3 930 mAh, vilket är HTC:s största batteri hittills. 

Samma frontkamera som U11

Vad gäller frontkameran så har enheten rustats med samma 12-megapixlare som sitter på ordinarie U11. Vikten ligger på 185 gram. U11 EYEs är IP67-klassad, vilket i stora stycken innebär samma sak som en IP68-klassning, förutom att man inte har testat telefonen på djupare vatten än en meter. Det är i nuläget oklart vilka marknader som enheten är aktuell på, men det är tveksamt om den nordiska marknaden ingår. Telefoner i mellansegmentet har visat sig vara notoriskt svår att sälja i vår del av världen och U11 EYEs erbjuder väl i ärlighetens namn inte mycket som skulle kunna omkullkasta det faktumet. 

Källa