Efter testperiod

HTC lovar täppa till hålet

Efter avslöjandet om att HTC:s egen loggnings-app kan ge utomstående tillgång till en stor mängd känsliga uppgifter lovar nu tillverkaren att lösa problemet inom kort.

Publicerad Uppdaterad

HTC:s har förinstallerat appen HTClogger i sina senaste modeller, en app som samlar in stora mängder data om telefonen och användaren. Nu har även HTC medgett att appen innebär en säkerhetsrisk, eftersom vilken annan app som helst i telefonen kan hämta information från HTClogger och att det sedan räcker med att appen har tillgång till internet för att informationen ska kunna spridas, till exempel laddas upp till en server på nätet. Bland information som kan spridas finns telefonens gps-position och information från notifieringslisten.

Under gårdagen gick HTC ut med ett uttalande om att man skulle undersöka påståendena om den egna appen och nu har man kommit fram till att det finns ett problem som måste åtgärdas, även om man anser att den egna appen "inte är skadlig". HTC medger dock att tredjeparts-appar kan användas för att komma åt information som samlats in av HTClogger. Tillverkaren uppger att man inom kort kommer att släppa en säkerhetsuppdatering för berörda modeller, bland andra Evo 3D,  efter att uppdateringen testats av operatörer som man samarbetar med.