Annons

Inget fusk enligt HTC

HTC One M8 fuskar i benchmarks

Mobiler som gasar lite extra när det körs benchmarkprogram har vi varit med om, men HTC påstår att deras extragas inte är fusk.

Publicerad Uppdaterad

Samsung, Sony och en bunt andra tillverkare anklagades upprepade gånger under förra året för att fuska i olika benchmarkprogram. För ett par veckor sedan verkade det som om åtminstone just Sony och Samsung lugnat sig med det hela och numera sköter sig som de ska. Nu har det framkommit att även HTC är igång och toppar upp prestandan när det är dags för prestandamätningar. Men enligt HTC rör det sig inte om fusk.

Visst, telefonen gasar automatiskt lite extra när den känner av vissa appar för prestandamätning, men samma typ av kraft kan även vanliga användare ta del av om de så önskar. Under utvecklaralternativen i telefonen finns en kryssruta för ett så kallat high performance mode, som ger vanliga användare tillgång till den extra kraften. Kryssar du i rutan varnar telefonen för att läget kommer innebära högre strömförbrukning och lägre batteritid och spontant märker vi inte av någon skillnad vid vanlig användning med läget påslaget.

Vad tycker ni? Är det fortfarande att fuska med benchmarksiffror om användaren själv kan slå på samma läge? Även om det ligger dolt i en utvecklarmeny som måste ”låsas upp” innan den går att komma åt?